maanantai 20. huhtikuuta 2020

EILISESTÄ

Eilinen 19.4. oli monella tapaa tärkeä, merkityksellinen päivä. Monelle. 

19.4.2013 lapsemme sai toisen allogeenisen kantasolusiirron Hus:ssa. Lastenklinikalla. Edelleenkin suunnatona kiitos luovuttajalle, suomalaiselle naiselle. Se oli tärkeä päivä, odotettu, suunniteltu, tavoiteltu, toivottu, pelätty ja mitä kaikkia lieveilmiöitä siihen liittyikään. Voin tiivistää, että liittyi, kyllä liittyi. Epätodellinen olo myös vanhempana. Paljon muistoja, filminauhaa hetkistä, tapahtumasta ja kaikesta. Paljon muistoja lapsestani, hänen vaatteistaan, asenteestaan, keskusteluista, vahvuudesta, valmistautumisesta, puuhista, olemuksesta, tuoksusta, elämänilosta...

Sama päivämäärä, 19.4.,vuotta myöhemmin, yksi Surusiskoistani menetti oman lapsensa syövälle. Tuosta vain, lähes lennosta, ilmoittamatta, ilman suurempia ennakkovaroituksia. Leukemia tuli ja vei. Heidän elämä muuttui lopullisesti, ikiajoiksi. Sattuu yhä heidän puolestaan, voin vain kuvitella kuinka heihin.

Yhdellä ystävälläni oli eilen syntymäpäivä, Kuinka ihanaa oli kun lapset ja mies muistivat, kokkasivat lahjoivat. Tänä vuonna juhlat ihan perhepiirissä. Varmasti jää mieleen eristykset ja sen säännöillä juhlimiset.

Yhdestä ystävästäni tuli eilen myös mummu. Hänen lapsestaan tuore vanhempi. Sekin on ainutlaatuinen, hyvien asioiden ja valtavan tunnekuohun päivä. Muutettu minuus, uusi roolitus, uudenlainen tulevaisuus, toivottavasti kaikin puolin positiivisilla asioilla, mitä vanhemmuus ja isovanhemmuus tuo tullessaan.

Sama päivä, päivämäärä, voi merkitä kovin monia asioita. Tai sitten se saattaa olla vain yhdentekevä päivä muiden joukossa. 
Itsellä on valtava määrä noita uusia merkityksellisiä päivämääriä, yhdentekevien päivien määrä on vähentynyt, todella paljon. Näinpä yritän jatkossakin elää jokaisen päivän merkityksellisesti. Tajuta mitä tapahtuu ja ennen kaikkea olla kiitollinen, varsinkin jos on syytä kiitollisuuteen. Mikään kun ei ole itsestään selvää. Ei se huominen, eihän myöskään tästä päivästä vielä voi sanoa, mitä se tuo tullessaan. On asioita joihin voimme itse vaikuttaa, joten yritän löytää positiivisen vaikutuksen, enkä jäädä leijumaan negatiivisuuteen. Vaikka sitten sarkasmin tai mustan huumorin kautta, edelleenkin kaikesta ja juuri siitä huolimatta monia asian on hyvin. Tänäänkin. Eilisestäkin on paljon hyviä muistoja.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu